Isä, riittää että olet!
Tänä vuonna isänpäivää värittivät puheet isien uupumuksesta. Mistä paineet kumpuavat ja onko mitään tehtävissä?
Tänä vuonna isänpäivää värittivät puheet isien uupumuksesta. Mistä paineet kumpuavat ja onko mitään tehtävissä?
Olen viime vuodet tuudittautunut siihen, että koska olen käynyt läpi ja käsitellyt erityisvanhemmuuden prosessin, minua ei enää hetkauttaisi pienet tai suuremmatkaan takapakit juuri lainkaan. Olen ollut tässä suhteessa väärässä. Vanhat traumaattiset kokemukset nousevat helposti piilostaan aina, kun eteen tulee vaikeuksia.
Perheenjäsenet ovat riippuvaisia toistensa hyvinvoinnista, ja tämän ajattelutavan pitäisi olla perhelähtöisten palveluiden ytimessä.
Mitä on perhedynamiikka, miten oman perheen dynamiikkaa voi arvioida ja parantaa sekä miten perhedynamiikka vaikuttaa hyvinvointiin?
Me vanhemmat emme halua diagnoosia, me haluamme ymmärtää. Diagnostiikka vaan on tärkeä väline tämän ymmärryksen saavuttamiseksi.
Kun jalka murtuu, on kaikilla oikeus hoitoon ja kuntoutukseen. Miksi ei siis silloin, kun mieli murtuu?
Pidin 19.5. verkkovälitteisen luennon, jossa avasin nepsyperheiden arkea ja syitä erilaisen käyttäytymisen taustalla antaen samalla vinkkejä ja välineitä arjen haasteisiin. Voit katsoa vapaasti koko tallenteen.
Uskon hyvän elämän perustan olevan siinä, että ihminen pystyy näkemään omat kykynsä, elämään niiden mukaan, selviytymään elämään kuuluvista haasteista sekä osallistumaan yhteisönsä toimintaan yhteisönsä arvostamana jäsenenä.
Kun lapselleen ei tahdo löytää apua ja asiat eivät mene oikeaan suuntaan, on silti ylläpidettävä toivoa. Tässä muutamia keinoja toivon säilyttämiseen.
Elämme aikakautta, jossa nuoret, vähemmistöt, vammaiset ja muut aiemmin esityksen seuraajiksi jätetyt raivaavat tiensä yhteiskunnan eturiviin ja lopulta näyttämölle saakka.