You are currently viewing Asuuko meillä sittenkin minipossu?

Asuuko meillä sittenkin minipossu?

Oletko koskaan ajatellut, että voisit olla hyvä minipossun kasvattaja? Ehkä kannattaisi, sillä sinulla voi olla jo valmiiksi paljon tarvittavaa osaamista ja kokemusta!

Tutustuin eilen illalla minipossujen kasvatukseen. En todellakaan siksi, että sellaista olisin hankkimassa, mutta minusta vaan jokaisen aikuisen itseään kunnioittavan ihmisen pitäisi olla perillä siitä, miten minipossuja hoidetaan.

Siispä kaikki nyt kipin kapin minipossuyhdistyksen sivuille katsomaan, miten tämä jalo eläin haluaa elää. Minipossun luonteenkuvausta ja hoito-ohjeita lukiessa saattaa kuitenkin tulla yllätyksenä, miten tutulta tuon eläimen elo kuulostaakaan.

Ensinnäkin, minipossulla voi olla vaikeuksia tulla toimeen toisten eläinten kanssa, lasten kanssa tai jopa lajitovereidensa kanssa. Possua ei siis voi jättää valvomatta. Minipossulle on siitä huolimatta hankittava kaveri, mukautetut tilat, nykyvaatimukset täyttävät apuvälineet, hyvä hoitotaho sekä osaava lääkäri.

Kyllä, puhumme edelleen minipossusta. Lisäksi possu vaatii omanlaisensa olosuhteet, ja olosuhteet vaikuttavat possun luonteeseen. Possu stressaantuu helposti, ja reipas ja kilttikin possu voi säikähtää esimerkiksi kovia ääniä tai yllättäviä liikkeitä. Pelokkaana possu myös pyrkii puolustamaan itseään, ja saattaa siksi myös hyökkäillä.

Eikä siinä vielä kaikki: ”Possu vaatii kotona oman paikan tai pesän, jossa sitä ei saa häiritä. Possu on myös tarkka rutiineista; sen elämän on oltava tasapainoista ja säännöllistä. Säännöllisyyttä possun elämään tuovat esim. säännölliset ruoka-ajat ja selkeät säännöt.”

Tässä vaiheessa moni varmaan jo miettii, onkohan sittenkin tullut jo hankkineeksi minipossun. Possun omistajalta vaaditaan erityisesti paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja huumorintajua, ja näihin vaatimuksiin on ainakin omassa arjessa osannut samaistua jo vuosia.

Mutta ei kannata säikähtää. Minipossu on tutkitusti älykäs eläin, joka osaa ja voi oppia vaikka ja mitä! Possusta on lisäksi mahdollista saada ainutlaatuinen perheenjäsen, joka leimautuu ja kiintyy vahvasti läheisiinsä.

Vastaa