You are currently viewing 8 uutta vanhempien kuvakorttia – uudet pictot nyt saatavilla!

8 uutta vanhempien kuvakorttia – uudet pictot nyt saatavilla!

Erityisvanhemman korjaussarjan laatimat ensimmäiset vanhempien oman kommunikoinnin tueksi suunnatut pictot saivat huikean vastaanoton ja niitä toivottiin kovasti lisää, joten saamanne pitää. Tässä teille kahdeksan uutta kuvakorttia, jotka täydentävät edellistä sarjaa. Osa niistä on laadittu lukijoiden toiveiden perusteella.

Edellisissä korteissa oli painotus erityisvanhempien kommunikoinnissa, mutta varsinkin näistä uskon olevan hyötyä tasapuolisesti kaikille vanhemmille. Artikkelin lopussa on jälleen linkki, josta voit ladata itsellesi tulostettavan version korteista.

HERKKU. Kahvikortin serkku, joka tulee ajankohtaiseksi aina verensokerin laskiessa ja/tai v-käyrän noustessa. Tätäkin korttia on hyvä olla useampi takataskussa.

 

KELA-KORTTI. Tällä kaikille tutulla kortilla on kaksoismerkitys: toisaalta sillä todennetaan henkilöllisyys terveyspalveluissa ja toisaalta se vedetään esille, kun ammattilaiset pallottelevat, kukahan tämänkin lystin voisi maksaa.

 

TILIPÄIVÄ. Joka kuukausi tulee se hetki, jolloin palkka tai tuki napsahtaa tilille. Tästä juhlahetkestä syntyvä riemu jää usein kuitenkin lyhytaikaiseksi (ks. seuraava kortti).

 

KAIKKI MENI. Tämä kortti sijoitetaan kalenterissa usein samalle päivälle kuin tilipäivä-kortti, koska tilipäivä on usein sama kuin menipäivä. Nykyisenä verkkolaskutusaikakautena sitä ei välttämättä ehdi edes huomaamaan, miten raha piipahtaa pankkitilillä ennen lähtöään parempiin taskuihin.

 

PÄÄTÄ SEINÄÄN. Aika usein tuntuu siltä, että elämä ja kommunikointi on pään hakkaamista seinään. Tämän kortin avulla voit säästää päätäsi kulumasta liikaa.

 

SAVUTTAA. Välillä tulee jostain kumman syystä vähän savua korvista lasten kanssa. Koska savu on sekä näkymätöntä että ympäristölle haitallista, kannatttaa tämä varoituskortti pitää aina lähellä.

 

MYKKÄKOULU. Ja murjottamiseksihan se sitten taas menee. Ja jos typerä puoliso/perhe ei edes huomaa, että pidät mykkäkoulua, niin ilmaise se kätevästi tällä kortilla.

 

HALATAAN. Kortti kaikkiin hyviin hetkiin tai niiden aikaansaamiseksi. Olkoon näitä hetkiä kaikken elämässä mahdollisimman paljon.

 

Voit ladata pictot tulostettavassa muodossa itsellesi tämän linkin kautta.

Katso myös aiemmin laaditut pictot!

 

Vastaa